Cu recolta deja în desfășurare, operatorii de utilaje agricole și ceilalți șoferi ar trebui să fie foarte atenți pentru a preveni potențialele accidente pe drumurile patriei.

Este foarte important ca fermierii și șoferii să fie vigilenți atunci când călătoresc pe drumurile rurale. Ca șofer, asigură-te că ești conștient de ceea ce este în fața ta și în spatele tău”, spune Kevin Gutknecht, directorul de comunicare al Departamentului de Transport din Minnesota. “Accidentele între automobile și utilaje agricole sunt aproape întotdeauna grave. Așa că, te rog, fii atent.

Tractoarele și combinele sunt mari și grele, ceea ce face dificil pentru operatori să accelereze, să încetinească și să oprească. Vehiculele agricole fac viraje largi, iar echipamentele de mari dimensiuni traversează adesea linia de mijloc, creând puncte oarbe mari și dificultăți pentru operatori de a vedea vehiculele care se apropie. Pentru a asigura siguranța, șoferii ar trebui întotdeauna să încetinească și să fie atenți când se apropie de utilajele agricole. Și fermierii trebuie să traverseze cu prudență drumurile, asigurându-se întotdeauna să verifice și să verifice din nou punctele oarbe.

Conducerea defensivă este importantă pentru toți șoferii, dar este imperativă pentru operatorii de utilaje agricole. Aceștia ar trebui să afișeze emblema vehiculului care se deplasează încet (SMV) atunci când conduc cu o viteză mai mică de 30 mph, să folosească iluminare corespunzătoare a vehiculului și să monteze lumini de avertizare cu lumini intermitente de culoare ambră în față și în spate. În plus, trebuie să își aloce timp suplimentar pentru a verifica cuplajele, să folosească lanțuri de siguranță și să respecte toate legile statului.

Pe măsură ce ne pregătim să împărțim drumul în timpul recoltării, șoferii ar trebui să aștepte un loc sigur pentru a depăși vehiculele agricole, să păstreze farurile aprinse în permanență și să evite mersul foarte aproape de vehiculul din față. Fiți atenți la deșeurile căzute de camioanele care transportă cereale și alte culturi. Este mai sigur să frânați sau să conduceți prin deșeuri decât să vă abateți pe contrasens sau de pe drum.

Sursa: iasi4u.ro

One Comment

  1. Foarte util Articolul, va multumim !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *