Termeni generali

Optiparts.ro este denumirea comerciala a SC GREEN AGRO SERVICES SRL, persoana juridica cu sediul in Filipesti, jud. Bacau, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul nr. J04/535/2010, avand CUI RO27081180, numita in continuare GREEN AGRO SERVICES.

Va rugam sa cititi acesti termeni si conditii cu atentie pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului. Utilizarea acestui site implica acceptarea tacita a termenilor si a conditiilor de utilizare prezentate mai jos, care reprezinta intelegerea (contractul) dintre parti.

In calitate de autor/proprietar/administrator al site-ului www.optiparts.ro, GREEN AGRO SERVICES isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestuia, precum si Politica de confidentialitate, Termenii si conditiile de folosire, fara o notificare prealabila. Astfel, va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune pentru a verifica termenii si conditiile pe care ati agreat sa le respectati.

Drepturi de autor

Continutul site-ului www.optiparts.ro este proprietatea SC GREEN AGRO SERVICES SRL.

GREEN AGRO SERVICES garanteaza utilizatorului acces limitat pe site-ul www.optiparts.ro, in interes personal (efectuarea de comenzi online sau informare) si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei GREEN AGRO SERVICES fara acordul prealabil scris al acesteia.

Bazele de date, programele, elementele de grafica, sunt proprietatea SC GREEN AGRO SERVICES SRL, sau, dupa caz, a furnizorilor produselor oferite prin intermediul site-ului si este protejat de Legea nr. 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare.

Copierea, stocarea, modificarea partiala sau in intregime a site-ului este strict interzisa si se pedepseste conform legilor in vigoare privind protectia drepturilor de autor. In calitate de utilizator, dumneavoastra sunteti pe deplin de acord cu cele mai sus mentionate.

Sesizari

In cazul in care observati ca am adus atingere in vreun fel asupra drepturilor de autor, produsele receptionate sunt contrafacute sau incalca drepturi la marca, va rugam sa ne comunicati acest lucru pe adresa de e-mail: contact@optiparts.ro. GREEN AGRO SERVICES va raspunde sesizarii in maxim 2 zile lucratoare.

Securitatea datelor personale

Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, informatiile furnizate de dumneavoastra vor fi folosite de GREEN AGRO SERVICES exclusiv in scopul declarat al site-ului. Astfel, datele din formularul de comanda vor fi folosite numai pentru a va trimite confirmarea comenzilor, promotii, buletinele informative periodice (doar in masura in care sunteti de acord sa primiti acest gen de informatii), facturare si pentru livrarea comenzilor etc.

Nu sunteti obligat sa furnizati datele personale, insa refuzul face imposibila prelucrarea comenzii si derularea livrarii produselor. Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre echipa GREEN AGRO SERVICES.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. De asemenea, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale si sa solicitati stergerea datelor din baza noastra de date. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa catre SC GREEN AGRO SERVICES SRL cu o cerere scrisa, datata si semnata. SC GREEN AGRO SERVICES SRL se obliga sa nu faca publice sau sa nu vanda bazele de date continand informatii referitoare la datele personale ale clientilor sai. In cazul in care se va pune problema utilizarii datelor dumneavoastra in scopul realizarii unor campanii, vi se va cere acordul explicit.

GREEN AGRO SERVICES nu trimite mesaje nesolicitate clientilor sai. Orice mesaj periodic trimis contine datele noastre de identificare, precum si o procedura valida de renuntare la subscriere.

Politica de confidentialitate

Va invitam sa accesati, de asemenea, pagina Politica de confidentialitate, care se aplica vizitei dumneavoastra pe pagina noastra web.

Garantia produselor

Produsele comercializate de GREEN AGRO SERVICES nu sunt contrafacute. GREEN AGRO SERVICES garanteaza integritatea produselor comandate de pe site pe timpul transportului, pana in momentul livrarii.

Produsele cu durata de utilizare indelungata sunt insotite de certificat de garantie comerciala valabila pentru perioada specificata pe site pentru fiecare produs, acolo unde aceasta se aplica. Pretul si riscul transportului intra in obligatia cumparatorului.

Toate produsele comercializate pe site-ul optiparts.ro beneficiaza de garantia egala cu durata termenelor de garantie mentionate de catre producator si comunicate cumparatorului sau conform dispozitiilor legale aplicabile.

Serviciile de montare/punere in functiune si/sau asistenta tehnica vor fi efectuate de catre departamentul de service propriu al vanzatorului sau de catre persoane autorizate de vanzator in acest sens. Cumparatorul va pierde garantia in cazul in care va permite interventii neautorizate asupra utilajului/utilajelor.

Reprezentantii cumparatorului vor informa in scris vanzatorul despre orice defectiune constatata in perioada de garantie, cel mai tarziu in prima zi lucratoare de la aparitia acesteia.

Vanzatorul nu va despagubi cumparatorul pentru defectiuni aparute in urmatoarele cazuri:

 • utilizarea utilajului/utilajelor de catre cumparator in alte scopuri decat cele pentru care sunt destinate;
 • evenimente ce puteau fi prevenite de catre cumparator prin luarea unor masuri de siguranta si protectie necesare;
 • interventii asupra utilajelor realizate de catre persoane neautorizate;
 • folosirea de catre personal necalificat.

Nerespectarea de catre cumparator a oricarei obligatii prevazute mai sus, conduce la decaderea acestuia din dreptul de garantie, vanzatorul avand dreptul sa refuze garantia. Remedierea defectiunilor va putea fi efectuata in acest caz de catre vanzator contra cost.

Daca, in urma verificarii cauzelor defectiunii/avariei, vanzatorul determina ca se aplica conditiile de garantie tehnica, vanzatorul va inlocui piesele defecte.

In cazul in care vanzatorul alege sa inlocuiasca piesa/piesele si nu poate face acest lucru din motive obiective (e.g. acestea nu se mai produc sau nu sunt disponibile), vanzatorul poate, la alegerea sa, despagubi cumparatorul/inlocui piesa/piesele cu unele compatibile.

Perioada de garantie se va prelungi, in mod corespunzator, cu intervalul de timp necesar remedierii defectiunii constatate. Bunurile inlocuite nu beneficiaza de o perioada de garantie peste perioada initiala de garantie a bunurilor inlocuite.

In situatia in care piesele de schimb necesare reparatiei nu se afla in stoc, durata reparatiei se va prelungi cu perioada de timp necesara achizitiei de catre vanzator a pieselor de schimb.

Vanzatorul nu va despagubi cumparatorul pentru durata de repaus a utilajului/utilajelor aferenta perioadei in care se afla in reparatie conform conditiilor de garantie.

Obligatiile de inregistrare ale utilizatorului

In vederea utilizarii serviciului, sunteti de acord sa furnizati informatii adevarate, corecte, actuale si complete despre dumneavoastra.

Plata si livrarea produselor

Acest magazin online este destinat exclusiv livrarii de produse catre clienti persoane juridice, persoane fizice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau intreprinderi familiale. In momentul livrarii, o persoana cu varsta de minim 18 ani, reprezentand persoana fizica sau juridica, va semna pentru toate produsele expediate.

Orice comanda va fi livrata in limita stocului disponibil, cu conditia ca aceasta sa fi fost confirmata de catre GREEN AGRO SERVICES.

Termenul de livrare al produselor:

 • in aproximativ 24 ore din momentul receptionarii comenzii, prin curier, in zilele lucratoare (in Iasi) sau
 • in 24-48 ore (in celelalte localitati din tara).

Stabilirea curierului cu care se expediaza fiecare comanda se face de catre GREEN AGRO SERVICES SRL.

In ziua de duminica nu se fac livrari.

In anumite cazuri, in functie de disponibilitatea produselor, timpul de livrare se poate prelungi cu acordul clientului.

Se face prin curieri proprii cel tarziu a doua zi lucratoare si presupune urmatorul mod de calcul (costul include TVA):

 • 1 kg: 13 RON
 • 1 – 5 kg: 16 RON
 • 5 – 10 kg: 19 RON
 • 10 – 15 kg: 25 RON
 • 15 – 20 kg: 28 RON
 • 20 kg +: 28 RON + 1 RON/kg extra

De asemenea, puteti ridica produsele de la sediul nostru, dupa ce ati primit confirmarea din partea GREEN AGRO SERVICES SRL.

Stabilirea curierului cu care se expediaza fiecare comanda se face de catre GREEN AGRO SERVICES SRL.

Daca preferati o alta firma de curierat, va rugam sa ne comunicati atunci cand lansati comanda! Produsele va vor fi livrate cu conditia ca acestea sa fie achitate in avans (virament bancar/card), costul transportului fiind in sarcina dumneavoastra.

Plata produselor comandate prin GREEN AGRO SERVICES se poate face astfel: in numerar la livrare, prin ordin de plata/transfer bancar in avans sau plata cu cardul la sediu sau online.

Plata in numerar* se face la livrare, in lei, la valoarea din momentul confirmarii comenzii, catre comisionarul care efectueaza livrarea.

*Exceptie: pentru produse cu greutate individuala mai mare de 40 kg, este necesara plata in avans prin OP/virament bancar a minim 5% din valoarea acestora.

Plata prin ordin de plata se face in baza facturii proforme, emisa la finalizarea unei comenzi. Produsele se vor expedia numai dupa ce se face dovada platii catre GREEN AGRO SERVICES.

Daca optati pentru plata online cu cardul bancar, procesarea datelor de pe cardul dumneavoastra se face prin intermediul Netopia MobilPay, iar GREEN AGRO SERVICES nu solicita si nu stocheaza nici un fel de detalii referitoare la cardul pe care il detineti.

Returnarea produselor achizitionate la distanta

Indiferent daca ati facut achizitia ca persoana fizica sau in contul unei firme (persoana juridica), beneficiati de dreptul de retur in termen de 30 zile calendaristice de la data primirii produsului, pentru orice produs cumparat pe site-ul www.optiparts.ro.

Dreptul de retur in termen de 30 zile nu afecteaza dreptul legal de retragere in termen de 14 zile conform OUG 34/2014.

Pentru a fi acceptat returul, produsul trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat: nefolosit, fara urme de utilizare, fara lovituri sau zgarieturi, insotit de toate accesoriile cu care a fost livrat, in ambalajul original plus un ambalaj care sa asigure transportul in bune conditii, daca este cazul.

Pentru returnarea unui produs, indiferent de motiv, ne puteti transmite cererea dvs. telefonic sau prin e-mail.

optiparts.ro poate asigura preluarea produsului ce se doreste returnat de la adresa comunicata, sau puteti trimite sau aduce direct produsul la sediul nostru (destinatar GREEN AGRO SERVICES SRL), cu mentionarea denumirii/numelui clientului si a numarului cererii de retur.

Costul transportului pentru retur (de la client catre optiparts.ro) va fi suportat de catre client in cazul in care motivul returului este determinat exclusiv de catre client.

Costul transportului se calculeaza astfel: 15 lei pentru colete pana la 10 kg, plus 1 leu pentru fiecare kg suplimentar.

Ulterior verificarii produsului returnat, contravaloarea acestuia va fi fie restituita, fie compensata cu livrarea altor produse alese de dvs.

Termenul de solutionare a returului este de 30 zile de la data receptionarii produsului de catre GREEN AGRO SERVICES.

In situatia in care produsele sunt returnate de cumparator din motive neimputabile vanzatorului, se aplica urmatoarele reguli:

 • daca produsele restituite se afla in stocul societatii GREEN AGRO SERVICES SRL se accepta returnarea acestora in termen de 30 de zile calendaristice de la livrare;
 • in caz de returnare a produselor dupa expirarea celor 30 de zile mentionate anterior, cumparatorul va fi obligat la plata unei taxe in cuantum de 25% din valoarea produselor respective;
 • in cazul in care produsele a caror restituire se solicita nu se afla in stocul vanzatorului (cu exceptia situatiei prevazute la lit. c), acesta va accepta returnarea produselor contra unei taxe in cuantum de 25% din valoarea produselor returnate;
 • vanzatorul nu va accepta restituirea produselor de natura celor care au fost livrate pe baza de comanda speciala sau care, din orice alte motive, nu pot fi restituite producatorului.

Forta majora si cazul fortuit

Orice caz de forta majora, definita conform art. 1351 alin. (2) din Codul civil, care face imposibila, partial sau total, indeplinirea oricarei obligatii ce revine oricareia dintre parti, va exonera de raspundere partea care invoca forta majora in conditiile mentionate mai jos.

Partea care invoca forta majora trebuie sa notifice cealalta parte in termen de 2 (doua) zile lucratoare de la data la care se produce evenimentul de forta majora si sa ia orice masuri care ii stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.

Obligatiile asumate pana la data intervenirii cauzei de forta majora sau cazului fortuit raman valabile.

Conform O.U.G. 34/2014, consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile calendaristice pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere.

Pentru informatii complete privind returnarea unui produs, va rugam sa consultati sectiunea Politica de retur.

Conciliere

In cazul in care aveti o nemultumire in legatura cu produsele sau serviciile oferite de GREEN AGRO SERVICES, va rugam sa ne adresati un e-mail pe adresa: contact@optiparts.ro . Orice conflict aparut intre clienti si companie se incearca a fi rezolvat pe cale amiabila, prin intelegere intre cele doua parti. In cazul in care conflictul nu s-a solutionat pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane, conform legislatiei in vigoare.

Alti termeni

Acesti termeni si conditii reprezinta intregul acord dintre dumneavoastra si GREEN AGRO SERVICES pentru utilizarea acestui site.

GREEN AGRO SERVICES verifica periodic exactitatea informatiilor de pe site, dar nu ofera nicio garantie, expresa sau implicita, statutara sau de alta natura, privind continutul si disponibilitatea site-ului.

In cazul unei erori umane prin care pretul unui produs a fost introdus gresit in magazinul nostru online, nu suntem obligati sa furnizam respectivul produs la pretul gresit si va vom comunica acest lucru inainte de a livra comanda. In aceasta situatie, va vom transmite noul pret al produsului, iar dumneavoastra veti decide daca doriti sau nu sa achizitionati produsul la pretul corect.

Fotografiile produselor afisate pe site au caracter informativ si acestea pot contine accesorii neincluse in pachete, iar pretul sau unele specificatii pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot exista erori de operare.